top of page
Strindberg_i_Röda_huset_1900-1908.jpg

Strindbergs Konst

Peter Frisk Föreläsare Boka nu.jpg

Häng med på en sprakande resa i Strindbergs konstvärld! Hör föreläsaren Peter Frisk väcka inspiration och engagera och ge er motivation genom att tala om Strindbergs härliga konstkopplingar och konstliv i sin tid.

Strindberg var inte bara författare till pjäser och romaner. Han var en visuell och nyfiken och oerhört kreativ människa och konsten låg honom väldigt nära.

 

Under 1870-talet sågs Strindberg som en av Sveriges bästa och kunnigaste konstkritiker. Under hela sitt liv umgicks han med tidens stora målare och konstnärer i Sverige och internationellt: Carl Larsson, Edvard Munch, Per Ekström, Per Hasselberg, Paul Gauguin, Richard Bergh, Alfons Mucha, Christian Krohg och många fler.

Strindberg målade även själv och idag finns ungefär 150 verk kvar. Hans måleri var fullständigt egensinnigt. Om hans romaner och dramatik var fylld av explosioner så gäller det även hans måleri. 

Boka redan nu ”Strindbergs konst” där Peter på sitt alltid explosiva och målande sätt om en av våra största svenskars kopplingar till konst och konstnärer. Till föreläsningen visar Peter mängder av bilder och låter er komma tillbaka till Strindbergs egen tid.

Hitta inspiration med Peter

 

Peter har förläst åt företag, myndigheter, kommuner, skolor, föreningar och regioner över hela landet.

Boka Peter till:

  • Kundevent

  • Konferenser

  • Kickoffer

  • Föreningskvällar

  • Planeringsdagar

  • Kompisträffar

Peters motto är att det ska vara kul att leva. Vilket många upplevt under Peters föreläsningar.

Kontakta Peter för info och prisförfrågan

Göteborgs Konstförening.jpg
"Hej Peter! Vi liksom åhörarna uppskattade verkligen din föreläsning! Peter höll föreläsning "Strindbergs konst"
bottom of page