top of page
Huvudbild_kringStureplan.JPG
tillbakapil.png

Kring Stureplan

Peter Frisk Gatuguide Boka nu.jpg

Häng med på en underhållande vandring med stockholmsguiden Peter Frisk. Turen tar er från Berzelii Park till det pulserande Stureplan med sina bastanta sekelskifteshus i en del av staden som har en oerhört spännande historia. [kan även bokas som föreläsning].

På bara några få år under artonhundratalets slut förändrades området kring Stureplan från sliten baksida till att fyllas av stora praktstenhus med en flärd från metropolerna Paris Berlin eller Wien. I de nya husen öppnade kring sekelskiftet 1900 klassiker som Sturehof, Riche och Prinsen och man kunde ta sig ett dopp och snygga till sig i det magnifika nya Sturebadet.  

 

Stureplan kom snart att bli stadens viktigaste ekonomiska kärna och kommunikationscentrum. Här gick i stort sett alla spårvagnslinjer och de passerade den på 30-talet uppförda ”Svampen”. Här blinkande neonskyltar på fasader som var Sveriges dyraste reklamplats och det var här, då som nu, som man roade sig, åt gott och gjorde affärer. Idag finns de exklusiva världskedjorna kring Biblioteksgatan och Birger Jarlsgatan vägg i vägg med de gamla restaurangklassikerna.

 

Peter leder er på den här turen runt bland ”brats” och ”stekare” med start vid Berzelii park. Ni får höra massor av spännande berättelser och anekdoter om Berns, Chinateatern, Henryk Bukowski, Hallwylska Palatset, Riche, Teatergrillen, Konstnärsbaren, Birger Jarlspassagen, varför Birger Jarlsgatan är krokig, Prinsen, Röda Kvarn, Biblioteksgatan, Nordstjernanhuset, East, Sturehof, Spy Bar, Sturecompagniet, Sturebadet och ”Svampen” och om dess fantastiska framväxt genom historien.

 

En vandring man onekligen inte kan vara utan.

 

Häng med på ”Kring Stureplan” – en vandring mitt i det exklusiva Stockholm.

Hitta inspiration med Peter

 

Peter har arrangerat stadsvandringar åt företag, myndigheter, kommuner, skolor, föreningar och privata grupper sedan 1998.

Boka Peter till:

  • Kundevent

  • Konferenser

  • Kickoffer

  • Föreningskvällar

  • Planeringsdagar

  • Kompisträffar

Peters motto är att det ska vara kul att leva. Vilket många upplevt under Peters stadsvandringar.

Kontakta Peter för info och prisförfrågan

grupp guidning 2.jpg
bottom of page