top of page

tors 25 feb.

|

Samling vid E. Taubestatyn

Österlånggatans historia

Stockholms historia genom en gammal gata

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Österlånggatans historia
Österlånggatans historia

Tid och plats

25 feb. 2021 11:00 – 12:30

Samling vid E. Taubestatyn, Järntorget, 111 29 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Gatuguiden Peter Frisk berättar om de unika 1920-talsområdena Helgalunden & Blecktornsområdet. På södra Söder uppfördes en hel del spännande områden planerade av PO Hallman i början av 1900-talet. Idag är de två områdena unikt välbevarade i en fascinerande stil där det goda hantverket och materialvalet speglar tiden klockrent.

Peter inleder turen vid trapporna ovan T-Skanstull, vid Gunnarssons Konditori. Därifrån tar vi oss upp till Allhelgonakyrkan och Katarina Real och dess 20-talsbebyggelse och fortsätter därefter bort mot Blecktornsområdet.

På vägen berättar Peter om Söders 20-tal och om den tidens utveckling av kvarteren kring Skanstull.

SAMLING: Samling vid E. Taubestatyn, Järntorget, 111 29 Stockholm

TID: ca 1,5 timme.

BILJETT: Pris: 200 kr ink moms 25 %.

'

FÖRKÖP:  Förköp görs är på hemsidan med kort. Det går att förköpa manuellt med Swish (enbart att registrera och inte inte förbetalda räcker ej för giltig biljett). I sista hand på plats med Swish. Plats kan dock inte garanteras vid köp samma dag på plats.

Vid förköp med Swish: Skriv i meddelanderaden: "österlånggatan", antal biljetter + turens datum och e-postadress. Swisha 123 621 97 78. Biljetter & kvitto skickas därefter per e-post till er i pdf inom 24 h. Förköp med Swish fungerar inte samma dag som vandringen arrangeras.

PRESENTKORT Det går även att köpa presentkort som är en riktigt kul present och som gäller på valfri vandring (under pandemin med olika restriktioner måste man föranmäla när man har ett presentkort med sig). Gör likadant som ovan men skriv "presentkort" i meddelanderaden, antal, er e-post - pris för ett presentkort är 200 kr per styck.

För grupp och företagsbokningar, föreläsningar, konsttips, mindre event och annat roligt, kontakta mig för offert. 070-638 99 55

För mer information och bokning av större grupper: www.peterfrisk.se

FACEBOOK: https://www.facebook.com/peterfriskproduktion

Biljetter

  • Österlånggatans historia

    Stockholms historia genom en gammal gata med gatuguiden Peter Frisk. Turen tar 1,5 timme.

    200,00 kr
    Skatt: Moms inkluderad
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page