top of page

sön 31 maj

|

Vid entrén till Maria Magdalena kyrka

Mariabergets Historia

Om en bevarad kulturskatt

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Mariabergets Historia
Mariabergets Historia

Tid och plats

31 maj 2020 11:00 – 12:20

Vid entrén till Maria Magdalena kyrka, Bellmansgatan 13, 118 47 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Häng med på en underhållande vandring uppe på Mariaberget med den välkände Söderguiden Peter Frisk. Turen ”Mariabergets Historia" tar er ut på en intressant resa i de en gång hotade kulturkvarteren på Mariaberget.

Peter Frisk berättar om Mariabergets historia och dess många kulturhus ur olika epoker av bergets historia. Det vara på 1960-talet nära att hela berget utplånades av stockholmspolitiker och tjänstemän. Beslut om rivning var taget och experter och ansvariga var alla eniga. "Riv!" Men berget räddades.

SAMLING: till höger om Maria Magdalena kyrkas entré. Adress: Bellmansgatan 13. Avslut vid Ivar Los Park.

BILJETT: Köpes på plats. Pris: 150 kr. OBS - ingen registrering behövs - det är bara att dyka upp något innan utsatt tid. Det går bra att förköpa om man vill - se nedan.

FÖRKÖP: Swisha 070-638 99 55 / 150 kr per pers. Skriv i meddelanderaden följande: "mariaberget", antal biljetter & turens datum och er e-postadress. Biljetterna & kvitto skickas till er i pdf inom 24 h. Önskar ni köpa biljett samma dag som arrangemanget köp biljett direkt på plats.

PRESENTKORT Det går även att köpa presentkort som är en riktigt kul present. Gör likadant som ovan, Swisha 070-638 99 55 men skriv "presentkort" i meddelanderaden samt antal och er e-post. Pris per presentkort är 200 kr och gäller på alla "öppna vandringar" som arrangeras av Peter Frisk.

OBS ang nutidsläget - Corona (Covid-19).

Alla rekommendationer ska följas som Folkhälsomyndigheten ger - länk här. Mina stadsvandringar arrangeras utomhus och vi håller gällande säkerhetsavstånd och håller grupperna under 20 personer. Är ni i riksgruppen, det minsta sjuk, eller måste åka långt för att ta er till arrangemanget. Stanna hemma.

För mer information och bokning av större grupper kontakta Peter Frisk.

Dela detta evenemang

bottom of page