top of page

fre 06 aug.

|

Nackas Hörna

I Ölens kvarter – en gatuvandring på Söder

En ölhistorisk vandring på Söder

Registrering är stängd
Se andra evenemang
I Ölens kvarter – en gatuvandring på Söder
I Ölens kvarter – en gatuvandring på Söder

Tid och plats

06 aug. 2021 17:30 – 21:30

Nackas Hörna, Katarina Bangata 38, 116 39 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Häng med på en underhållande och spännande ölvandring på Södermalm med den välkände Söderguiden Peter Frisk. Den populära turen ”I Ölens kvarter” är en rafflande och fascinerande vandring i ölens historiska kvarter.

Sedan 1600-talet har Södermalm varit centrum för öltillverkningen i Sverige. Peter berättar på sitt medryckande sätt om alla bryggerier som tidigare låg i närheten av Götgatan. Ni får spännande berättelser om öltillverkningen, om ölhallarna, bl a. Pelikan och Kvarnen, om ölcaféer och om de fascinerande människorna som bryggt och druckit ölen. Kort sagt om Söders långa öltradition från 1600-talet fram till idag (Eventuella dryckestopp ingår ej i priset).

Vandringen avslutas givetvis utanför en av de anrika ölhallarna, Kvarnen, där den som vill kan gå in och svänga en bägare eller två.

SAMLING: Nackas Hörna, Katarina Bangatan 38, vid Nackstatyn.

BILJETTER: Biljett kan köpes på plats (eller förköpas, se nedan). Pris: 300 kr 

FÖRKÖP MED SWISH: Swish-nr: 1236219778 / 300 kr pers. Skriv i meddelanderaden följande: "ölenskvarter", antal biljetter & önskat datum samt e-postadress. Biljetterna & kvitto skickas till er i pdf inom 24 h. Önskar ni köpa biljett samma dag som arrangemanget köp biljett direkt på plats.

CORONA: Vi följer de rekommendationer som gäller enl. FHM.    

För mer information och bokning av större grupper gå in på www.peterfrisk.se

Dela detta evenemang

bottom of page