top of page

sön 04 apr.

|

Mariatorget 3, mitt för Hotell Rival

I Konstens kvarter – en tur på Söder

En bländande vandring om konst och litteratur på Söder

Registrering är stängd
Se andra evenemang
I Konstens kvarter – en tur på Söder
I Konstens kvarter – en tur på Söder

Tid och plats

04 apr. 2021 11:00 – 12:30

Mariatorget 3, mitt för Hotell Rival, Mariatorget 3, 118 48 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Häng med på en alldeles unik och spännande stads- och kulturvandring med gatuguiden Peter Frisk i Söders charmiga konst- och författarkvarter.

Upptäck Mariabergets historiska 1700-talsbebyggelse med fantastisk utsikt över den lika fantastiska staden och upplev helt unika platser. Kring sekelskiftet höll ett stort antal konstnärer till på Mariaberget som kom att kallas för Stockholms eget Montmartre och som idag anses vara det mest författartäta området i hela Europa med sina cirka 150 författare.

Under vandringen passerar vi bland annat charmiga Hornsgatspuckeln med många spännande konstgallerier som är väl värda ett besök. Med hjälp av Peters förmåga att måla upp och beskriva både personer, platser och händelser får vi stifta närmare bekantskap med konstverk, konstnärer och författare som verkat på denne speciella del av Söder under århundranden.

Ett gott tips är ta en fika eller lunch innan eller efter vandringen. I krokarna finns många charmiga små caféer. Fru Bellman, café Tårtan och den klassiska kvarterskrogen Söders Hjärta för att bara nämna några. Varmt välkommen på en bländande vandring om konst och litteratur på Söder.

Välkomna!

/ Peter

SAMLING: Mariatorget 3, mitt för Hotell Rival, 118 30 Stockholm.

TID: ca 1,5 timme.

BILJETT: Pris: 200 kr ink moms 25 %. 

FÖRKÖP:  Görs med kort eller Swish (se längst ner).

OBS - VIKTIGT VID KÖP MED SWISH:

Platsen är inte bokad förrän betalning gjorts. När ni gjort er bokning nedan med Swish så Swisha direkt summan som gäller till 123 621 97 78. Skriv i meddelanderaden "ikonstens", antal biljetter, turens datum och er e-postadress. Om inte förbetalningen kommer in finns risken att ni förlora er bokning då de första 7 betalda biljetterna gäller till varje evenemang. Efter betlning med Swish skickas kvitto manuellt av mig till er och ni får även en biljett som det står "betald" på.

Biljetter

  • I Konstens kvarter

    En bländande vandring om konst och litteratur på Söder med gatuguiden Peter Frisk. Turen tar ca 1,5 timme.

    200,00 kr
    Skatt: Moms inkluderad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page