top of page

lör 09 jan.

|

Mariatorget 3, mitt för Hotell Rival.

I Konstens kvarter – en tur på Söder

En bländande vandring om konst och litteratur på Söder

Registrering är stängd
Se andra evenemang
I Konstens kvarter – en tur på Söder
I Konstens kvarter – en tur på Söder

Tid och plats

09 jan. 2021 11:00 – 12:30

Mariatorget 3, mitt för Hotell Rival., Mariatorget 3, 118 48 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Häng med på en alldeles unik och spännande stads- och kulturvandring med gatuguiden Peter Frisk i Söders charmiga konst- och författarkvarter.

Upptäck Mariabergets historiska 1700-talsbebyggelse med fantastisk utsikt över den lika fantastiska staden och upplev helt unika platser. Kring sekelskiftet höll ett stort antal konstnärer till på Mariaberget som kom att kallas för Stockholms eget Montmartre och som idag anses vara det mest författartäta området i hela Europa med sina cirka 150 författare.

Under vandringen passerar vi bland annat charmiga Hornsgatspuckeln med många spännande konstgallerier som är väl värda ett besök. Med hjälp av Peters förmåga att måla upp och beskriva både personer, platser och händelser får vi stifta närmare bekantskap med konstverk, konstnärer och författare som verkat på denne speciella del av Söder under århundranden.

Ett gott tips är ta en fika eller lunch innan eller efter vandringen. I krokarna finns många charmiga små caféer. Fru Bellman, café Tårtan och den klassiska kvarterskrogen Söders Hjärta för att bara nämna några. Varmt välkommen på en bländande vandring om konst och litteratur på Söder

Välkomna!

/ Peter

SAMLING: Mariatorget 3, mitt för Hotell Rival, 118 30 Stockholm.

TID: ca 1,5 timme.

BILJETT: Kan köpes på plats. Pris: 200 kr. OBS - ingen registrering är nödvändig. Det är bara att dyka upp något innan utsatt tid.

FÖRKÖP: Swisha till 1236219778 Det går att förköpa biljetter genom Swish. 200 kr per person. Skriv i meddelanderaden följande: "konstenskvarter", antal biljetter & turens datum och er e-postadress. Biljetter & kvitto skickas därefter av mig till er i pdf inom 24 h. Förköp fungerar inte samma dag som vandringen är. Önskar ni biljett samma dag som arrangemanget köp på plats.

PRESENTKORT Det går att köpa presentkort som är en riktigt kul present och som gäller på valfri vandring. Gör likadant som ovan men skriv "presentkort" i meddelanderaden, antal, er e-post - pris för ett presentkort är 200 kr per styck.

För grupp och företagsbokningar, föreläsningar, konsttips, mindre event och annat roligt, kontakta mig för offert. 070-638 99 55

Dela detta evenemang

bottom of page