top of page

tors 25 mars

|

Vi möts i tunneln in mot ambassaden på

Det Holländska Söder - en specialtur!

Med exklusiv visning av Holländska Ambassaden!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Det Holländska Söder - en specialtur!
Det Holländska Söder - en specialtur!

Tid och plats

25 mars 2021 13:00 – 14:30

Vi möts i tunneln in mot ambassaden på, Götgatan 16, 118 46 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Häng med på en exklusiv spännnade specialvandring på Söder där vi besöker Nederländernas ambassad och gatuguiden Peter Frisk visar de ”holländska kvarteren” på Södermalm. 

Med utgångspunkt från Nederländernas ambassad i Louis de Geers 1600-talspalats på Götgatan 16 upptäcker vi det Nederländska Södermalm. En stadsdel starkt påverkad av holländskt inflytande under 1600-talet. Peter berättar under turen som tar ca 1,5 timme om de Nederländska kopplingarna på Söder från 1600-talet till idag.

Vandringen inleds med ett exklusivt besök på den Holländska ambassaden på Götgatan 16. Louis de Geer var en av fler Nederländare som uppförde palats i närheten av den första Slussen som byggdes just av holländare. Vi får möta ambassadör Bengt van Loosdrecht som berättar för oss om ambassaden och dess arbete. Bengt talar obehindrat svenska då hans mor är svenska.

Turen inleds i ambassaden och därefter går vi runt i de "Holländska kvarteren". Endast 7 biljetter säljs per tur (ändras reglerna för hur många vi får vara i en allmän sammankomst höjs antalet till 15 st). 

SAMLING: Götgatan 16, i tunneln mot ambassaden, 118 46 Stockholm

BILJETT: Pris: 200 kr ink moms 25 %.

FÖRKÖP:  Förköp görs enklast här på sidan med kort. Det går också att förköpa manuellt med Swish. I sista hand på plats med Swish. Plats kan dock inte garanteras vid köp på plats samma dag som arrangemanget.

Vid köp med Swish: Skriv i meddelanderaden följande: "nederländska", antal biljetter & turens datum och er e-postadress. Swisha till 123 621 97 78. Biljetter & kvitto skickas därefter manuellt av mig till er i pdf inom 24 h. Förköp med Swish fungerar inte samma dag som vandringen arrangeras.

PRESENTKORT Det går att köpa presentkort som är en riktigt kul present och som gäller på valfri vandring. Gör likadant som ovan men skriv "presentkort" i meddelanderaden, antal, er e-post - pris för ett presentkort är 200 kr per styck.

För grupp och företagsbokningar, föreläsningar, konsttips, mindre event och annat roligt, kontakta mig för offert. 070-638 99 55

För mer information och bokning av större grupper: www.peterfrisk.se

FACEBOOK: https://www.facebook.com/peterfriskproduktion

Biljetter

  • Det Holländska Söder

    En historisk stadsvandring på Södermalm med gatuguiden Peter Frisk. Turen tar 1,5 timme.

    200,00 kr
    Skatt: Moms inkluderad
    Slutsåld

Detta evenemang är slutsålt

Dela detta evenemang

bottom of page