top of page

lör 26 juni

|

Vi möts i tunneln in mot ambassaden på

Det Holländska Söder - en specialtur!

Med exklusiv visning av Holländska Ambassaden!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Det Holländska Söder - en specialtur!
Det Holländska Söder - en specialtur!

Tid och plats

26 juni 2021 16:00 – 17:30

Vi möts i tunneln in mot ambassaden på, Götgatan 16, 118 46 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Häng med på en exklusiv spännnade specialvandring på Söder där vi besöker Nederländernas ambassad och gatuguiden Peter Frisk visar de ”holländska kvarteren” på Södermalm. 

Med utgångspunkt från Nederländernas ambassad i Louis de Geers 1600-talspalats på Götgatan 16 upptäcker vi det Nederländska Södermalm. En stadsdel starkt påverkad av holländskt inflytande under 1600-talet. Peter berättar under turen som tar ca 1,5 timme om de Nederländska kopplingarna på Söder från 1600-talet till idag.

Vandringen inleds med ett exklusivt besök på den Holländska ambassaden på Götgatan 16. Louis de Geer var en av fler Nederländare som uppförde palats i närheten av den första Slussen som byggdes just av holländare. Vi får möta ambassadör Bengt van Loosdrecht som berättar för oss om ambassaden och dess arbete. Bengt talar obehindrat svenska då hans mor är svenska.

SAMLING: Götgatan 16, i tunneln mot ambassaden, 118 46 Stockholm

BILJETT: Pris: 200 kr ink moms 25 %.

FÖRKÖP:  Görs med kort eller Swish (se längst ner). 

OBS - VIKTIGT VID KÖP MED SWISH: 

Platsen är inte bokad förrän betalning gjorts. När ni gjort er bokning nedan med Swish så Swisha direkt summan som gäller till 123 621 97 78. Skriv i meddelanderaden "nederländska", antal biljetter, turens datum och er e-postadress. Om inte förbetalningen kommer in finns risken att ni förlora er bokning då de första 7 betalda biljetterna gäller till varje evenemang. Efter betlning med Swish skickas kvitto manuellt av mig till er och ni får även en biljett som det står "betald" på.

Biljetter

  • Det Holländska Söder

    En historisk stadsvandring på Södermalm med gatuguiden Peter Frisk. Turen tar 1,5 timme.

    200,00 kr
    Skatt: Moms inkluderad
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page