top of page

sön 16 maj

|

Vid Maria Magdalena Kyrkas entré.

I Bellmans fotspår

Häng med i Bellmans Stockholm

Registrering är stängd
Se andra evenemang
I Bellmans fotspår
I Bellmans fotspår

Tid och plats

16 maj 2021 13:00 – 15:00

Vid Maria Magdalena Kyrkas entré., Bellmansgatan 13, 118 47 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Alla har väl hört en Bellamanhistoria? Men vem var han egentligen, den där Bellman? Var bodde han? Arbetade han? Och var låg krogarna han besjöng och drack på?

Svaren får du på stadsvandringen ” I Bellmans fotspår” där gatuguiden Peter Frisk tar dig med på en spännande historisk resa genom Carl Michael Bellmans färgstarka Stockholm.

Peter berättar på sitt entusiastiska och medryckande sätt om Bellmans uppväxt vid Maria Magdalena kyrka och tar oss med på en vandring genom Gamla stans gränder där Bellman och hans kumpaner svingade en och annan bägare. Du får med andra ord även stifta bekantskap med bland annat Ulla Winbladh, Mollberg, Fredman och gänget. Och givetvis krogar och 1700-talets Stockholm med gränder och prång.

Vandringen avslutas vid Klara kyrkogård där söderskalden har sin sista vila. Efter den här vandring kommer du garanterat ha kunskaper om Bellman och hans tid.

SAMLING: Till höger om Maria Magdalena kyrkas entré, Bellmansgatan 13, 118 47 Stockholm

TID: ca 1,5 timme.

BILJETT: Kan köpes på plats. Pris: 200 kr. OBS - ingen registrering är nödvändig. Det är bara att dyka upp något innan utsatt tid.

FÖRKÖP: Det går att förköpa biljetter genom Swish. 200 kr per person. Skriv i meddelanderaden följande: "bellman", antal biljetter & turens datum och er e-postadress. Swisha till 1236219778. Biljetter & kvitto skickas därefter av mig till er i pdf inom 24 h. Förköp fungerar inte samma dag som vandringen är. Önskar ni biljett samma dag som arrangemanget köp på plats.

PRESENTKORT Det går att köpa presentkort som är en riktigt kul present och som gäller på valfri vandring. Gör likadant som ovan men skriv "presentkort" i meddelanderaden, antal, er e-post - pris för ett presentkort är 200 kr per styck.

För grupp och företagsbokningar, föreläsningar, konsttips, mindre event och annat roligt, kontakta mig för offert. www.peterfrisk.se

Dela detta evenemang

bottom of page