top of page

#9 Man skjuter dom ner av Peter Frisk

Text och musik © Peter Frisk Följ gärna min Youtubekanal o prenumerera & stöd gärna genom Patreon

"Man skjuter dom ner" skrevs juni 1997 % spelades in år 2000 i Ove Engströms Studio i Hässelby.


"Man skjuter dom ner" har sin upprinnelse i kriget i det forna Jugoslavien. Bron som omtalas är bron över Mostar. Det är när den sprängs och rasar ner i floden som allt kändes som tyngst. Broar förenar. Bortsprängda broar splittrar, De vapen som omtalas och som transporteras över svarta vatten är våra egna. De svenska. Tiden handlar om mitten 1990-talet och jag kan ha fel, men det fanns i kontrakten att vapnen som vi sålde inte fick användas. Vilket jag då tyckte var rätt likt hyckleri - men det är så världen drivs, i mångt och mycket, av hyckleri.


Nu är låten mer än 25 år gammal och kanske är överspelad ... vad vet jag. Utvecklingen går ju bara framåt ... sägs det ....

---------------------------------------------------------------------

I augusti 2022 tog jag fram undanstoppade inspelningar som legat gömda i min byrålåda. De är från åren 1998-2002 och de kommer att läggas ut här pö om pö. Åren kring sekelskiftet var en musikaliskt kreativ tid. Sen la jag av och la i princip gitarren på hyllan och skrev väldigt lite fram till 2016 då pennan vakna igen och gitarren kom fram.

/ Peter

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page