top of page

#8 Låt dom som kan sitta still av Peter Frisk

Text och musik © Peter Frisk Följ gärna min Youtubekanal o prenumerera & stöd gärna genom Patreon

"Låt dom som kan sitta still" skrevs förmodligen 1998 nått. Den spelades in i mars 2003 i Ove Engströms Studio i Hässelby.


"Låt dom som kan sitta still" rann bara ur mig en kväll. En sån där låt som skrevs på nån timme. Dom är inte många och är väl mer en impressionistisk målning i ord, ett flöde som bara fortgår. Ett ord som jag tycker om i visan är "högerflum". Det ordet satte en gång en snubbe som håller på det laget och han var vansinnigt inne på att det kan finnas "högerflum" ... ja inte vet jag, men ja tror det ;-) Jag har i alla fall fortfarande den synen att det finns högerflum likväl som det finns vänsterflum. Nåväl. Jag lirar den knappt numer och hade nästan glömt bort visan. Men rätt arrad med rätt instrument så skulle den garanterat lyfta ...

---------------------------------------------------------------------

I augusti 2022 tog jag fram undanstoppade inspelningar som legat gömda i min byrålåda. De är från åren 1998-2002 och de kommer att läggas ut här pö om pö. Åren kring sekelskiftet var en musikaliskt kreativ tid. Sen la jag av och la i princip gitarren på hyllan och skrev väldigt lite fram till 2016 då pennan vakna igen och gitarren kom fram. / Peter

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page