top of page

#6 Du sköna nya värld av Peter Frisk

Text och musik © Peter Frisk Följ gärna min Youtubekanal o prenumerera & stöd gärna genom Patreon

"Du sköna nya värld" skrevs förmodligen 1998 nått. Den spelades in år 2000 i Ove Engströms Studio i Hässelby.


"Du sköna nya värld" är kort och gott en låt om försvunna och förkastade världsliga ideal som en arg man i slutet av 1990-talet irriterades över.


En liten detalj. Uppslaget till kvinnan var en bild, en händelse i Guldgränd på Söder. Jag kom och gick och en kvinna med barnvagn sprang bort från sin son som stod och grät. Det var liksom en liten katastrof som utspelade sig. Mamman ropade att "vi har haft en fin dag på Gröna Lund idag och du vill bara ha mer!". Förmodligen ville grabben ha nått mer och det brast för mamman som liksom i nån slags inre panik bara toksprang iväg från sin grabb. Man kan ju inte fly från sitt jag, sitt liv ... och lite så uppfatta jag situationen. Av den händelsen målade jag en annan bild på ett lite annat sätt ... men ursprunget var denna, kan man kalla det, panikscen i vardagslivet ... --------------------------------------------------------------------- I augusti 2022 tog jag fram undanstoppade inspelningar som legat gömda i min byrålåda. De är från åren 1998-2002 och de kommer att läggas ut här pö om pö. Åren kring sekelskiftet var en musikaliskt kreativ tid. Sen la jag av och la i princip gitarren på hyllan och skrev väldigt lite fram till 2016 då pennan vakna igen och gitarren kom fram. / Peter

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page