top of page

#3 "Att realisera sin själ" av Peter Frisk

Text och musik © Peter Frisk Följ gärna min Youtubekanal o prenumerera & stöd gärna genom Patreon

"Att realisera sin själ" skrevs förmodligen 1998, kan också vara 1997. Den spelades in hos min mycket gode vän Janne Olofsman i Vallentuna som mixa låten. Janne lämna oss 2012 i den där jävla cancern och var en riktig fena på att skriva egna låtar. Gå gärna in på hans hemsida där ni finner Jannes låtar: http://www.olofsman.com/ Lyssnar man på hans låtar så lever Janne lite till ... en av många som lämna för tidigt.


"Att realisera sin själ" är en arg historia av en fordom mer arg man än vad denna man är nu. Ordet "samhällsansvariga" kom jag att fastna för i slutet av 90-talet. En som hade det i sina texter då och då var Dan Berglund som jag lyssna mycket på under den här tiden och som sippra in i den här texten.


Så här 25 år senare anar jag att jag sökte mig fram i mitt sätt att sjunga och skriva under de här åren - men jag gillar verkligen, så här 25 år senare, vilsenheten och sökandet ... en eloge på håll s.a.s. till mitt dåjag :-) Hade jag varit lite mer ihärdig (lika med inte slö) så kanske jag hade kunnat gjort nått av det där ;-) Vem vet?

---------------------------------------------------------------------

I augusti 2022 tog jag fram undanstoppade inspelningar som legat gömda i min byrålåda. De är från åren 1998-2002 och de kommer att läggas ut här pö om pö. Åren kring sekelskiftet var en musikaliskt kreativ tid. Sen la jag av och la i princip gitarren på hyllan och skrev väldigt lite fram till 2016 då pennan vakna igen och gitarren kom fram.


10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page