top of page

#11 "Somliga säger" av Peter Frisk

Text och musik © Peter Frisk Följ gärna min Youtubekanal o prenumerera & stöd gärna genom Patreon

"Somliga säger"" skrevs ca 1997-1999 nånting och spelades in år 2000 i Vallentuna hos min mycket gode vän Janne Olofsman. Janne var en av mina bättre polare som kasta in handduken 2012 i den där satans jävla cancern. han själv en riktig fena på att skriva egna låtar. Gå gärna in på hans hemsida där ni finner Jannes låtar: http://www.olofsman.com/ Lyssnar man på hans låtar så lever Janne lite till ... en av många som lämna för tidigt.


"Somliga säger" har vad jag fatta det som blivit en liten hit bland min lilla skara fans. Det är en typ 25 år yngre Frisk som lackat ur på tillvaron och vill säga upp sig själv och sitta och vara universal på en bar i Lissabon. Drömma kan man väl för fan få ha ändå :-) Säger så för att det finns element som ogillat min låt som kan tolkas, har jag hört, på massor av olika sätt. Skitsamma. Den är inte så pjåkig ändå.


Det finns en liveversion här från 2021 på fiket Fru Bellman: https://youtu.be/tANs0YcH-jc


---------------------------------------------------------------------

I augusti 2022 tog jag fram undanstoppade inspelningar som legat gömda i min byrålåda. De är från åren 1998-2002 och de kommer att läggas ut här pö om pö. Åren kring sekelskiftet var en musikaliskt kreativ tid. Sen la jag av och la i princip gitarren på hyllan och skrev väldigt lite fram till 2016 då pennan vakna igen och gitarren kom fram.

/ Peter

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page