Har i över 20 år arbetat som egen Gatuguide och föreläsare främst i Stockholm. Pendlar sedan ett antal år mellan Söder i Stockholm och Göteborg där mina barn bor. I Stockholm finns jag ojämna veckor och jämna helger (fredag till fredag). Det är inte omöjligt att boka in en grupp den veckan jag har min pappavecka i Göteborg då det går smidigt med tåg. 

Jag tar alla möjliga uppdrag över hela landet - när som helst.

Enligt mina kunder gör jag underhållande och informativa framträdanden. Mitt stora intresse är Stockholm, dryck, konst, historia, litteratur, ekonomisk historia, samtiden och mycket mer. Jag tillhör med all sannolikhet släktet de allmänbildade - ja, jag har en bred syn på livet. Allt detta speglar sig säkert i mina vandringar och föreläsningar.

Jag har en Fil. kand. i historia från Stockholms Universitet som är uppblandad med diverse kurser inom bl.a. idéhistoria, konstvetenskap och teatervetenskap.

Min devis är "Det ska vara kul att leva!" och utan att blinka eller darrar på manschetten är jag "stans bästa stadsguide" :-)  (med det sagt kan jag säga att livet inte varit lätt att leva men att det alltid finns ett ljus därute :-) 

Kundreferenser - vad som sagts om Peter ...

Några ord från mina kunder som gått eller lyssnat på mig under åren som gått. Läs mer här ...

Om Peter Frisk ...

Peter tilldelades 2016 FOSAM-stipendiet. Juryns motivering var:

"Peter Frisk är en kunnig guide och sann folkbildare. På ett inspirerande och spännande sätt fångar han uppmärksamheten hos såväl små som stora grupper. Peter kombinerar historiskt kunnande med anekdoter och har förmåga att inkludera deltagarnas kunskap i sin guidning."

FOSAM-Stipendiat 2016 ...

Peter tilldelades 2011 Stockholmsmedaljen. Juryns motivering: 

"Genom Peter Frisks vandringar har många för första gången förstått konsekvenserna av förslaget till ombyggnad av Slussen (Foster-Bergs Slussenförslag) - var byggnaderna skulle stå och vilka utsikter som skulle skymmas. Med kunskap och entusiasm har Peter Frisk beskrivit hur genomtänkt Slussen är så att de som deltagit i vandringarna kunnat se bortom dagens smuts och förfall, och också kunnat förstå varför området utpekats av Riksantikvarieämbetet som en miljö av riksintresse för kulturmiljövården i Stockholm."

Stockholmsmedaljen 2011 ...

Peter tilldelades 2011 Gamla Stans Miljöpris. 

Gamla Stans Miljöpris 2011 ...

Exempel på vad jag gjort genom åren. Läs mer här ...

Tidigare Projekt & Kundcase ...

Stadsvandringar och föreläsningar

Vill ni ut och röra på er och samtidigt få kulturell energi? Med den omtyckta pop-art.konstnären och inspirerande föreläsaren Peter Frisk kan ni upptäcka Stockholms dolda anekdoter i grupp. Peters stadsvandringar garanterar både skratt och spänning för alla åldrar. Boka in er på någon av de öppna vandringar som Peter har varannan vecka eller beställ en unik vandring just för ert företag, förening eller konstförening.

© 2018 Peter Frisk.