piltillbaka.JPG

Jag har ...

--- i över 20 år arbetat som egen Gatuguide/föreläsare i Stockholm. Enligt mina kunder gör jag underhållande och informativa framträdanden. Mitt stora intresse är Stockholm, dryck, konst, historia, litteratur, ekonomisk historia, samtiden och mycket mer. Jag tillhör med all sannolikhet släktet de allmänbildade med en bred syn på livet. Allt detta speglar, enligt de som följt mig, mina vandringar och föreläsningar.

Jag har en Fil. kand. i historia från Stockholms Universitet som är uppblandad med diverse kurser inom bl.a. idéhistoria, konstvetenskap och teatervetenskap.

Sedan ett antal år pendlar jag mellan Stockholm och Göteborg där jag har mina barn. Därför finns jag i Stockholm ojämna veckor (vardag) och jämna veckor (helger). Det går alldeles utmärkt att boka företagsgrupper veckan jag är i Göteborg. Det går smidigt att ta tåget över dagen. Jag tar föreläsningsuppdrag över hela landet när som helst.

Min devis är att "Det ska vara kul att leva!". Med det sagt kan jag säga att livet inte varit lätt att leva men att det alltid finns ett ljus därute. Jag håller även med er som brukar kalla mig "stans bästa stadsguide" :-)

Jag tar uppdrag som stadsguide, personlig guide, glädjeledare, reseledare, föreläsare, presentatör, projektledare och organisatör. Utöver att visa och berätta kan jag även hjälpa till med mindre eventliknande arrangemang på både svenska och engelska. Jag är en allmänbildad berättare med glimten i ögat. Väl bevandrad i historia, svensk likväl som internationell, kunnig i konsthistoria, arkitektur, underhållning, idrott, litteratur och med ett stort intresse av samtiden.

Glädjespridare - alla ska må bra och alla ska med.

Jag är enligt mina kunder medryckande, engagerad och framför allt hörbar i alla lägen och viktigt - jag är sällan tråkig och är kort och gott en underhållare som passar som inspiratör och glädjespridare i de flesta sammanhang.

Kundreferenser - vad mina deltagare sagt ...

Några ord från de som gått eller lyssnat på mig under åren som gått. Läs mer här ...

© 2018 Peter Frisk.