Om Peter Frisk

Mitt namn är Peter Frisk  och jag har i mer än 20 år arbetat som Gatuguide och föreläsare i Stockholm. Sedan 2012 bor jag varannan vecka på Söder i Stockholm och varannan i Göteborg där jag har mina barn och är "pappa Peter". Jag befinner mig i Stockholm ojämna veckor och jämna helger och det är möjligt att även boka mig mig när jag är i Göteborg. 

Så gott det går försöker jag fördela min verksamma tid mellan Göteborg och Stockholm. Jag tar givetvis alla möjliga uppdrag över hela landet - när som helst.

Enligt mina kunder arrangerar jag underhållande och informativa stadsrundturer. Detsamma sägs om mina föreläsningar som kan handla om Stockholm, dryck och konst.

Jag är Fil. kand. i historia från Stockholms Universitet som är uppblandad med diverse kurser inom bl.a. idéhistoria, konstvetenskap och teatervetenskap.

Min devis är "Det ska vara kul att leva!" och utan att blinka eller darrar på manschetten så är jag "stans bästa stadsguide" :-) 

För bokning, offert eller info. Ring mig på 070-638 99 55 eller mejla.

Stadsvandringar och föreläsningar faktureras 15 dagar från arrangemangets datum.

BANKGIRO: 5376-7208

IMG_3163 - kopia.JPG

Några ord från mina kunder som gått eller lyssnat på mig under åren som gått. Läs mer här ...

Kundreferenser

Motivering: "Peter Frisk är en kunnig guide och sann folkbildare. På ett inspirerande och spännande sätt fångar han uppmärksamheten hos såväl små som stora grupper. Peter kombinerar historiskt kunnande med anekdoter och har förmåga att inkludera deltagarnas kunskap i sin guidning."

FOSAM-stipendiet 2016 av Stockholms stad kulturnämnd 

IMG_8306_edited.jpg

Tidigare kundcase och tips.

Projekt & kundcase

skanna0113.jpg

Motivering: "Genom Peter Frisks vandringar har många för första gången förstått konsekvenserna av förslaget till ombyggnad av Slussen (Foster-Bergs Slussenförslag) - var byggnaderna skulle stå och vilka utsikter som skulle skymmas. Med kunskap och entusiasm har Peter Frisk beskrivit hur genomtänkt Slussen är så att de som deltagit i vandringarna kunnat se bortom dagens smuts och förfall, och också kunnat förstå varför området utpekats av Riksantikvarieämbetet som en miljö av riksintresse för kulturmiljövården i Stockholm."

Stockholmsmedaljen 2011

9 augusti 2006 020.jpg

Motivering: "Som tack för ditt engagemang och ditt arbete för en mänskligare Slussenlösning", 

Ingemar Ingevik.

Gamla stans miljöpris 2011

© 2018 Peter Frisk.