Några av mina Projekt & Kundcase genom åren:

Maj 2019: Guideboken "Stockholm : promenader, historia, kultur och natur" släpptes. Skriven av Peter Frisk och Bosse Bjelvenstedt på Outdoors Books förlag. Kan beställas på Adlibris på följande länk

Skriven av Peter Frisk & Bosse Bjelvensted

Guidebok ...

December 2018: Deltog på Olov Lindgren AB:s 80-årsfest på Nalen som paneldeltagare tillsammans med bl.a. Jeppe Wickström där vi talade om Stockholm. Om staden. Finns ett litet klipp från dagen. Se klippet här.

Fastighetsbolaget Olov Lindgrens 80-årskalas

Med i panelen på

September 2018: Inbjöds som kulturinspiratör till Älta Kulturförening där Peter tog upp: "Vad är kultur?" - "Vad kan vi ha kulturen till?" - "Hur kan vi glädjas, beröras och utvecklas av kultur?" Kontakta Peter om ni önskar boka

Föreläste om kulturens kraft på kulturkväll i Älta  

Kulturinspiratör ...

IMG_9264.JPG

April 2017: Författaren Melker Garay anlitade Peter Frisk som ciceron i ParisPeter berättade om konst och Paris historia och lade ett passande helgprogram med diverse besöksmål anpassade åt kund. Om Paris historia och om konst i Paris. Framförallt ett besök på Le Centre Pompidou där det var en stor Cy Twombly-utställning.

Som ciceron i Paris, PG; Privat Guide

Paris

Februari 2017: Ledde fotoprojekt åt konstnären Melker Garays till dennes konstbok. Engagerade fotografen Jann Lipka och hyrde Dusty Deco lokaler med möbler vid Hornstull samt modeller. Heldagsprojekt.

Fotoprojekt för konstnären Melker Garay

Projektledare ...

April 2016: Berättade om Gyldene Fredens historia i Bellmansvåningen där 40 gäster åt "Guldklubbslunch". Föredraget var i 45 minuter och mycket uppskattat av "Teknikföretagen Service AB".

Ett föredrag på Gyldene Freden

Den klassiska "Freden" ...

Efter att brudparet gift sig i Katarina kyrka lämnade paret sina 60 gäster till Peter för en lättsam historisk promenad mot Mariahissen för ett kort drinkstopp. Turen fortsatte sedan till van der Nootska palatset där Peter avslutade med några visor för sällskapet och brudparet innan bröllopsmiddagen tog vid.

Från Katarina kyrka

Bröllopsvandring

Juni 2011: "Genom Peter Frisks vandringar har många för första gången förstått konsekvenserna av förslaget till ombyggnad av Slussen (Foster-Bergs Slussenförslag) - var byggnaderna skulle stå och vilka utsikter som skulle skymmas. Med kunskap och entusiasm har Peter Frisk beskrivit hur genomtänkt Slussen är så att de som deltagit i vandringarna kunnat se bortom dagens smuts och förfall, och också kunnat förstå varför området utpekats av Riksantikvarieämbetet som en miljö av riksintresse för kulturmiljövården i Stockholm."

Tilldelad genom arbetet att visa Slussen

Stockholmsmedaljen 2011 

Maj 2011: Var med som ciceron och guide till Roslagen där jag under resans gång berättade om Sveriges historia till ett internationellt sällskap. Start och avslut i Stockholm.

Internationella gäster besökte Roslagen

Ciceron på buss ...

Maj 2008: Arrangerade en heldagstur med  Specialpedagogiska skolmyndigheten som inleddes i Gamla stan. Först frukost och därefter guidad tur fram till lunch som intogs på rest. Victoria i Kungsträdgården. Därifrån fortsatte den guidade turen till Sturekatten där det blev kaffe och bakelse. 

Frukost, Lunch, Kaffe & kaka

Heldagstur i Stockholm 

© 2018 Peter Frisk.