piltillbaka.JPG

Skräddarsy din dag / kväll ....

Varför inte prova en helkväll i Stockholm i historiens tecken? Stadsvandring och middag i charmant klassisk historisk miljö på någon stockholmsrestaurang. Under kvällen är Peter Frisk er ciceron & värd genom historiens labyrinter. Till maten trakteras ni med berättelser och anekdoter och i passande fall några visor av Bellman m.fl.

Peter Frisk sörjer för bokning av passande restaurang i önskad prisklass. Peter Frisk tar ett fast pris per grupp (per kuvert) för mat (ex dryck), stadsvandring, berättelser och anekdoter, bokning, visor och är gruppens egen ciceron under kvällen.

Kvarnen

Upplev Söder och dess atmosfär  ...

På Blekingegatan 40 ligger sedan 1904 Restaurang Pelikan. Här har tiden i den stora ölhallen stått still och från köket bjuds klassiska husmansrätter. En perfekt miljö att avsluta "En kväll på Södermalm". Följ med på en spännande vandring i kvarteren och avsluta med ...   

En kväll på ...

För er med större sällskap och som önskar boka en paketvandring så finner ni här lite olika varianter att välja på. Beroende på hur många ni är och hur ni vill lägga upp kvällen finns olika alternativ. Jag har ett fint samarbete med Söders två klassiska ölhallar, Pelikan och Kvarnen. Som passar perfekt att välja om man önskar gå i ölens tecken. Där finns det underbara palatset van der Nootska med kapacitet att ta riktigt stora grupper och även små. På Bellmansgatan ligger den lilla pärlan Fru Bellman där det går att ordna den lill trivsamma söderatmosfären. I Gamla Stan finns bl.a. Den Gyldene Freden (som tyvärr just nu är stängd) och Zum Franziskaner.  

pelikan.jpg

Pelikan

En ölhall med klassisk södercharm ...

På Blekingegatan ligger sedan 1904 Restaurang Pelikan. Här har tiden i den stora ölhallen stått still och från köket bjuds klassiska husmansrätter. En perfekt miljö att avsluta "En kväll på Södermalm". Följ med på en spännande vandring i kvarteren och avsluta med ...   

Mindre Event

Museibesök, konstgalleribesök, slottsbesök, shopping, rätt restaurang, på cykel, operabesök, sportevenemang, Skärgården, slott i Mälardalen och föreläsningar - kontakta Peter Frisk för mer information.

van der Nootska palatset

Ett 1600-talspalats på Söder ...

Upplev Söders elegans med en helkväll på Söder. En rolig underhållande vandring kring Maria Magdalena kyrka och dess omgivningar för att fortsätta kvällen med en trerättersmeny och spännand eberättelser om ett underbart palts på Söder.

Fru Bellman

Den lilla platsen med det stora hjärtat ...

På Bellmansgatan mittemot Maria Magdalena kyrka ligger det lilla cafeét Fru Bellman. Här driver Rebecca ett trevligt litet ställe med härlig äldre cafékänsla. CM Bellman växte upp några meter från adressen och i kvarteren runtomkring finns massor av konstkopplingar och på Hornsgatspuckeln finns flera konstgallerier.   

Södermalms Konsthall

Skrapan, Götgatan 78 ...

Tillsammans med Södermalms Konsthall, Götgatan 78, Skrapan finns möjlighet att arrangera event och föreläsningar och mycket annat. Här finns plats för event och arrangemang och möjlighet att ställa ut konst. Hör av er om mer info. Konsthallen är ett Söderlokalpatriotiskt fäste med Söderkonst och Söders historia som grundbult.

Södermalms Konsthall erbjuder konstföreningar, konstnärer, företag, konstvänner och alla som är nyfikna en mängd aktiviteter som föreläsningar, stadsvandringar, utställningar och AW-tillfällen och mycket annat. 

© 2018 Peter Frisk.