En kväll på Söder - Fru Bellman

(under arbete)Tillsammans med det intima charmerande Söderstället "Fru Bellman" på anrika Bellmansgatan har Peter ett intressant samarbete.​

Här på Bellmansgatan 26 ligger en liten pärla. Jag har själv fikat där under många år och utanför ligger Mara Magdalena Kyrkogård med kyrka och precis bredvid bodde Bellman till han var 24 år. Född i korsningen Bellmansgatan/Hornsgatan så är det här Bellmanska kvarter. Men också konstnärskvarter.     

frubellman.jpg

Här i luften seglar det historiska vingslag av dofter från söderpoeter och söderkonstnärer en masse. Kvarteret dryper kort sagt av intressant konsthistoria och litteraturhistoria och passar sig alldeles perfekt med en vandring i konstens tecken. Turen avslutas med god mat och kan även kombineras med spännande föredrag. 

"Fru Bellman", Rebecka Granath, ordnar med god mat och trivsel i historisk södermiljö i samma kvarter där Carl Michael Bellman föddes och växte upp. Rebecka kan fixa små som stora arrangemang, frukostmöte, personalfest, arbetslunch, releasefest, vernissage föredragskväll, mm. Från födelsedagsbubbel och mingel till sittande bord med vita dukar med levande ljus. Här tillagas matiga soppor, sallader och goda efterrätter och allt smaksatt med stans bästa historieberättare Peter Frisk som även kan få för sig att plocka fram gitarren och sjunga en Taube eller Bellman.

I samband med vandringen besöker några konstgallerier kring ”puckeln” och ser på utvald konst.

Peter berättar om kvarterens historia och om konst och konstnärerna i trakten.

En kväll på Söder - Fru Bellman, är ett anpassningsbart. En vandring passar utmärkt för grupper upp till 30 st. Är ni större går det att lösa. Kontakta Peter för offert

Evenemang

Tänker du ha fest - vi ordnar den!

Stort eller litet arrangemang; frukostmöte, personalfest, arbetslunch, releasefest, vernissage föredragskväll och andra möten.

Bröllop, dopkaffe, begravningskaffe etc Maria Magdalena Kyrka.

Allt från födelsedagsbubbel och mingel till sittande bord med vita dukar, vackert porslin och levande ljus.

Vi gör stora matiga soppor, sallader och goda efterrätter. Allt efter din smak.

Vi åtar oss även cateringuppdrag.

Naturligtvis finns det möjlighet till take away.