Pilsen och Prag, en historisk ölresa, 5 dagar

Genom ett intressant samarbeta mellan Peter Frisk Produktion och Karlmark International och vår gode tjeckiske vän, den svensktalande ölkunnige Jan Smazal från Pilsen, har vi sytt ihop en fantastisk späckad ölresa till Tjeckien. Preliminärt datum för trippen är: 29/10-2/11 år 2021

Nedan program, pris & vad som ingår. Längst ner kan man göra en intresseanmälan, samt kryssa för vilken reseledare man helst vill dricka öl med. Intresseanmälan är inte bindande . Innan vi fakturerar någon skickas e-post till er där vi frågar hur många som fortfarande är intresserade av resan.

 

Superenkelt!

chodovar-670x503.jpg

Pilsen & Prag - en ölresa

Pilsner. Sug på ordet och känn ölhistoriens smakvibrationer. Pilsner, som fick sitt namn från Pilsen där den bryggdes första gången 1842. Häng med på en välfylld mustig ölresa till Tjeckien, Pilsen och Prag. Vi har sytt ihop en specialiserad kompakt historisk resa med öl som huvudtema. Ett koncentrat av tjeckisk ölkultur och tjeckisk historia med besök på flera bryggerier, ölhallar, museer och med en hel del tjeckisk öl i glasen.

pilsenprag1.JPG

Dag 1

Flyg till Prag och sedan vidare till den historiskt charmerande vackra staden Pilsen där vi bor centralt. Här bekantar vi oss med staden, reseledaren och vår svensktalande lokale tjeckiska guide som är med under hela resan som är fylld av tjeckisk ölkultur och historia.

 

Dag 2

Vi börjar dagen med en lugn historisk vandring i Pilsens Gamla stad och besök på stadens bryggerimuseum samt lunch på den gamla anrika ölhallen Parkan. På eftermiddagen kan vi besöka ölbryggerierna Pilsner Urquell och Gambrinius där det vankas intressanta visningar och goda provsmakningar. Vi avrundar kvällen på ölhallen Na Spilce.

pilsenprag2.JPG

Dag 3

Idag besöker vi Pilsens underjordiska medeltidsmuseum där man förr lagrade öl i stora fat. Vi fortsätter till en bit utanför Pilsen och Chodovars bryggeri där vi har en visning och provsmakning. Dagen avslutas i bryggeriets restaurang som ligger i en grotta med källare från 1200-talet och att vi förflyttar oss till hotellet i Prag.

 

Dag 4

Efter en stärkande frukost går vi på en historisk vandring i Prags Gamla stad. Vi fortsätter till ett besök på det pittoreska bryggeriet Unetice strax norr om Prag.

pilsenprag3.JPG

Dag 5

Dagen går lite i Sveriges tecken. Vi besöker Pragborgen och Karlsbron med fokus på 30-åriga kriget för att därefter lugna oss en smula i den forna arbetarstadsdelen Zizkovs äldsta krog U Slovanské Lípy. Ölresan avslutar vi med ett besök på Staropramens bryggeri. Prags största, med visning och provsmakning. Vi reser därefter åter till Sverige. Det här är garanterat en ölresa som har det mesta.

 

Pris: 13.500 kronor

 

Preliminära datum: 29/10 – 2/11 2021.

Priset inkluderar:

 • 4 nätter i 3* hotell i ett rum som delas med annan resenär.

 • Frukost dag 2, 3, 4 och 5.

 • Välkomstmiddag dag 1.

 • Samtliga bryggeribesök och nämnda ölprovningar.

 • All för programmet nödvändig persontransport

 • Svensktalande lokalguide

 • Svensktalande reseledare

 

Priset inkluderar INTE:

 • Flygbiljetter – men vi hjälper gärna till med det

 • Dricks till guider, chaufför och reseledare

 • Dryck utöver det som är inkluderat i programmet.

 • Allt som inte finns under “priset inkluderar”.

karlmark.JPG