´

 

Skicka gärna ett mejl genom att klicka på brevet

 

070-638 99 55

 Peter Frisk                                       

Hem Stadsvandringar Mina Tjänster Föreläsningar Om Peter Frisk Kalendarium Kundreferenser Min Konst Radio Söder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka till Stadsvandringar

Om Peter Frisk

 

Jag har i snart 20 år arbetat som Kulturguide - stadsvandrare - i Stockholm (2018 är jubileumsår). Sedan ett par år bor jag varannan vecka på Söder i Stockholm och varannan vecka i Majorna, Göteborg, där jag har mina barn och är "pappa Peter" jämna veckor. Ojämna veckor är jag i Stockholm.

 

Så gott det går försöker jag fördela min verksamma tid mellan Göteborg och Stockholm. Jag tar dock uppdrag över hela landet när som helst och jag arrangerar stadsvandringar både i Stockholm och Göteborg.

 

Enligt mina besökare arrangerar jag expressiva underhållande och informativa stadsrundturer. Samma sak sägs om mina föreläsningar som handlar mest om Stockholm och om konst.

 

Devis: "Det ska vara kul att leva!".

 

Jag är Fil. kand. i historia från Stockholms Universitet uppblandad med diverse kurser, historia, idéhistoria, konstvetenskap och teatervetenskap.

 

Image0002

FOSAM-stipendiet 2016 av Stockholms stads kulturnämnd 2016.

 

Motivering: "Peter Frisk är en kunnig guide och sann folkbildare. På ett inspirerande och spännande sätt fångar han uppmärksamheten hos såväl små som stora grupper. Peter kombinerar historiskt kunnande med anekdoter och har förmåga att inkludera deltagarnas kunskap i sin guidning."

 

skanna0113

"Stockholmsmedaljen" 2011:

 

Motivering: "Genom Peter Frisks vandringar har många för första gången förstått konsekvenserna av förslaget till ombyggnad av Slussen (Foster-Bergs Slussenförslag) - var byggnaderna skulle stå och vilka utsikter som skulle skymmas. Med kunskap och entusiasm har Peter Frisk beskrivit hur genomtänkt Slussen är så att de som deltagit i vandringarna kunnat se bortom dagens smuts och förfall, och också kunnat förstå varför området utpekats av Riksantikvarieämbetet som en miljö av riksintresse för kulturmiljövården i Stockholm."

 

"Gamla stans miljöpris" 2011:

 

"Som tack för ditt engagemang och ditt arbete för en mänskligare Slussenlösning", Ingemar Ingevik.

 

 

Image0001

Foto: Sava Ernst Günther

 

 

 


I samarbete med:                            

  Södermalms Konsthall

 

Där ni finner min konst och ett stort utbud av Stockholmskonst

 

 

 

              


Peter Frisk Produktion E-post: info@peterfrisk.se '  - 070-638 99 55 - fredag 15 juni 2018